HBS FEST

18, 19 en 20 oktober 2024

Maak kennis met ons

Achter de façade van het geweldige voormalige HBS-gebouw aan de ‘s-Gravendijkwal broeit iets prachtigs. Twintig culturele organisaties en makers hebben hun handen ineen geslagen om hier programma’s voor Rotterdam te ontwikkelen. Het resultaat: 3000 m2 cultuur in een bruisend pand vol met verschillende creatieve organisaties. En allemaal kijken we met een open blik naar de stad en naar elkaar.

HBS FEST

Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024 openen wij onze deuren weer voor publiek met een HBS FEST. Op deze dagen krijg je de speciale kans om kennis te maken met deze organisaties en te ontdekken wat ze te bieden hebben. Of je nu geïnteresseerd bent in muziek, dans of andere vormen van podiumkunst. Laat je verrassen door de diversiteit van onze organisaties. Maak kennis met het gebouw, de bewoners en enkele bijzondere gasten, zoals Ursula Rucker op zaterdagavond!

HBS Fest poster

TICKETS

Om een mooi programma neer te zetten tijdens het festival vragen we een bijdrage. Deze verschilt per dag, afhankelijk van het programma. Klik op onderstaande knop om alle tickets te bekijken.

Datum: 18, 19 en 20 oktober 2024
Locatie: ‘s-Gravendijkwal 58 te Rotterdam

PROGRAMMA

Menu op vrijdag en zaterdag: Als voorgerecht een kleine Saotosoep vega of met kip. Als hoofdgerecht kip en merquez van de BBQ met goene salade van o.a papaja. Voor de vega tempe, tahu en bak banaan in chilly en zoete soja saus. De hoofdgerechten worden gereserveerd met zwarte bonen rijst.
Als nagerecht serveert Trubus kassave-cake met roomijs en slagroom.
Kosten voor het menu zijn €18,50 (ter plekke te voldoen, geen pin beschikbaar).

OVER DE HBS

De HBS is een broedplaats en makersplek voor kunstenaars en organisaties, met een focus op muziek en dans.

DE HOGERE BURGERSCHOOL

De HBS is gevestigd in een monumentaal pand aan de
‘s-Gravendijkwal in het hart van Rotterdam. Het gebouw bood van 1906 tot 1957 onderdak aan de hogere burgerschool. Tegenwoordig is het een broedplaats voor makers en organisaties binnen de muziek en dans.

LOCATIE

De HBS aan de 's-Gravendijkwal bevind zich in Rotterdam-West, in de nabijheid van het stadscentrum. Geografisch ligt de 's-Gravendijkwal aan de westelijke rand van het centrum, een belangrijke verkeersader die verschillende wijken verbindt. De locatie is goed verbonden met andere delen van Rotterdam via grote wegen en openbaar vervoer.